Primavera i els seus fruits|Primavera y sus frutos

Pèssols ( guisantes) de Sant Andreu de Llavaneres

CAT_Molts de vosaltres ja haureu sentit a parlar de les virtuds dels pèssols del Maresme. Les varietats que tradicionalment s’hi cultiven són el garrofal o floreta, cultivats amb mètodes ecològics o a través de l’agricultura integrada, sempre respectuosa amb el medi. Aquests pèssols tan  preuats deuen la seva riquesa al sòl, aigua i clima privilegat d’aquesta zona, i degut a les diferències climàtiques dins de la mateixa comarca, la temporada  òptima de consum ( quan són petits i tendres)  s’amplia de març a maig. A més, el cultiu del pèssol és històric al Maresme, i la mateixa planta aporta nitrats naturals a la terra on s’hi cultiva incrementant-ne el valor nutritiu del fruit.

ESP_Muchos de vosotros habréis oido hablar de las virtudes de los guisantes del Maresme. Las variedades que tradicionalmente se cultivan – el garrofal o floreta-, cultivados con métodos ecológicos o a través de la agricultura integrada, siempre respetuosas con el medio. Esotos guisantes tan preciados deben su riqueza al suelo, el agua y el clima privilegiado de esta zona, y debido a las diferencias climáticas dentro de la misma comarca, la temporada óptima de consumo ( cuando son pequeños y tiernos)se amplía de marzo a mayo. Además el cultivo de guisantes es histórico en el Maresme, y la planta misma aporta nitratos naturales a la tierra donde se cultiva, augmentando su valor nutritivo. 

CAT_ Mercat de la Plaça Gran ( Mataró). L’emplaçament ideal per exhibir les joies agrícoles de la comarca, a més de ser en ell mateix una joia obra de l’arquitecte Puig i Cadafalch

ESP_ Mercado de la Plaça Gran ( Mataró). Ubicación ideal para exhibir las joyas agrícolas de la comarca,  siendo en si mismo una joya obra del arquitecto Puig i Cadafalch.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Primavera i els seus fruits|Primavera y sus frutos

  1. Anna dijo:

    Genial, em sembla genial que compartiu les vostres aventures amb nosaltres. Faig servir el mateix theme per al meu blog, m’ha fet il·lusió.
    Jo encara no us he vingut a veure ja que acabo de descobrir la vostra existència, però ara ja sé que vindré aviat!
    Felicitats i molta força, endavant.
    Anna

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s