Peregrinatge per el “terroir”:Cérvoles i Castell del Remei

 

 

 

CAT_ Dilluns passat ( 11/04/2011) vam ser convidats per Vilaviniteca i guiats per Mireia Pasqual i Roberto a visitar els cellers de Cérvoles i Castell del Remei.

ESP_ El pasado lunes (11/04/2011)  fuimos invitados por Vilaviniteca i guiados por Mireia Pasqual y Roberto, a visitar las bodegas Cérvoles y Castell del Remei.

CAT_ Les vinyes de Cérvoles es troben ubicades a les afores de la Pobla de Cérvoles, dins de la D.O Costers del Segre.  En Marcel, encarregat de les vinyes, ens va explicar amb un llenguatge molt divertit i utilitzant tota mena de figures, en què consistia la riquesa d’aquest vins. Les vinyes es troben a 800m d’altura en un paratge idílic, amb un sòl compost de còdols i argila ( procedent de rius prehistòrics)- caracterisctica molt peculiar-, amb clima i una vegetació  molt adient per la vinya. 

ESP_ Los viñedos de Cérvoles están ubicados en las afueras de la Pobla de Cérvoles, en la D.O Costers del Segre. Marcel, encargado de los viñedos, nos explico con un lenguaje didáctico y divertido, en que consistía la riqueza de estos vinos. Los viñedos se encuentran a 800m de altura, en un paraje idílico, en un suelo compuesto de guijarros y arcilla (procedente de rios prehistóricos)- característica muy peculiar-,con un clima y una vegetación circumdante idoneos.

CAT_ I ens van fer treballar una mica i tot (després d’un esmorzar suculent, tot cal dir-ho)!  També ens van explicar que ells  treballen la vinya de manera respectuosa amb el medi i amb tècniques molt naturals per controlar les plagues.

Tot l’anterior aporta a aquests vins matissos y aromes ( a més, estem envoltats de plantes aromàtiques!),  que fan que siguin vins d’estructura complexa, carnosos, molt vius; en definitiva, fidels a les persones que els elaboren.

ESP_  Hemos tenido que trabajar un poco, eso sí, después de un suculento desayuno! También nos contaron que trabajan los viñedos de manera respetuosa con el medio y con técnicas muy naturales para controlar las plagas.

Todo lo dicho aporta a estos vinos, tantos matices y aromas, que hace que sean vinos de estructura compleja, carnosos, vivaces; en definitiva, fieles a las personas que lo hacen.

 

 CAT_ La segona part del viatge ens va portar cap a Castell del Remei, un celler ple d’història, amb una producció major que la de Cérvoles, i amb un sòl i un que diferien bastant de l’anterior.

ESP_ La segunda parte del viaje discurrió en Castell del Remei, una bodega llena de historia, con una producción mayor a la de Cérvoles, y con unos suelos y un clima que diferian bastante del anterior.

CAT_ Va ser un dia molt especial, ple de bons moments, envoltats de gent professional, molt agradable i carregats de paciència.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s